2012. december 11., kedd

Cameron kirúgva, a Ravens gödörben




Vasárnap este a Baltimore Ravens kikapott Washingtonban a Redskins ellen. Úgy a támadó egység, mint a védő szekció tette a dolgát becsülettel. De a rookie irányító zsenit, Robert Griffin III-t csak limitálni lehetett, megállítani nem. Egy a hosszabbításban berúgott utolsó másodperces field goallal győzelmet aratott a hazai csapat. Joe Flacco, a Ravens irányítója is odatette magát a maga 182 passzolt yardjával és 3 TD-jével. Noha dobott egy interceptiont, mégis 121.4-es kiemelkedő ratinget ért el. Tipikusan az a meccs volt, amikor a fiúk odatették magukat, fejüket lehajtva küzdöttek a csatában, de az ellenfél, ha kicsivel is, de jobbnak bizonyult. Személy szerint nagyon büszke voltam a teljesítményükre, kivétel nélkül minden egyes Ravens-játékos teljesítményére.

Tegnap, a meccs utáni napon kirúgták Cam Cameron offensive koordinátort, és a korábbi QB edző, Jim Caldwell kapta meg a posztját.

Érthetetlen, logikátlan döntés. Elsőre ezekkel a szavakkal tudnám kommentálni ezt a döntést. Mint ahogy fentebb írtam, én személy szerint meg voltam elégedve a vasárnap este látottakkal, egyáltalán nem volt lélektelen játék, nem volt nagy baklövés. Egyszerűen jobb volt az ellenfél. Ezért érthetetlen a kirúgás számomra. A szezon során ennél jóval pocsékabb játékot is láthattunk a baltimore-i alakulattól, például az Eagles ellen sokkalta több hibát vétett a csapat egésze. Akkor még csak pletykákat sem lehetett hallani edzőcseréről, vagy egyáltalán bárkivel való elbeszélgetésekről. Ezért érthetetlen az egyik szempontból.

Azért érthetetlen a másik szempontból, mert mint ahogy szintén fentebb megjegyeztem, nem tudnék senkit kiemelni, hogy „na ő, ő miatta ment el a meccs…”, egyik csapatrész játékosa sem követett el olyan hibát, ami miatt ki lehetne jelenteni, hogy „a védelem nem tette a dolgát” vagy a „támadó egység nem hozta az elvártakat”. Mégis a támadó szekció edzője lett eltávolítva. Érthetetlen.

Cam Cameron már a korábbi szezonokban is tudott olyat húzni, amire a legjobban védekező csapatok is csak pislogtak. Az idei szezonból elég csak két számot megemlítenem: 4th & 29. A hihetetlen feltámadás a San Diego ellen tényleg nem ért semmit, utána két vereség jött. A Steelers elleni jobban fájt, mint a Washington elleni, mivel a Pittsburgh csoport rivális. Ezt is megértem. Azt is megértem, hogy ha valamit változtatni kell, akkor most kell megtenni. Most még van idő a rájátszás megkezdése előtt. Mert szinte biztos, hogy a Ravens bejut a playoffba, de egyáltalán nem mindegy, hogy melyik helyen jut be. A mostani játékkal nem sokáig tartott volna az idei playoff számunkra, ez is tény, valamit kellett lépni. Viszont a csapatok nagy többségénél általában nem hoznak ilyen nagy horderejű döntést ilyen hirtelen. A Ravens egyértelműen megnyomta a pánik-gombot a két vereség után.

Már csak azt tehetjük, még ha nem is értjük teljesen a döntés miértjét, hogy kivárjuk, hogy kinek volt igaza. John Harbaugh-nak, a Ravens vezető edzőjének (ő egyedül hozta a meg ezt a döntést, mint ahogy később nyilatkozta is. Nem kérte ki a csapat kezdő irányítójának, Joe Flacconak a véleményét sem.), vagy a megdöbbent, és tényleg szükségtelen és érthetetlen volt ez a fajta változtatás.

A biztos az, hogy a következő játékhéten nem más lesz az ellenfél, mint a Denver Broncos, Peyton Manninggel és a remek elkapóival. Szó mi szó, el tudnék képzelni kellemesebb párosítást is, mint a már csoportját megnyerő Broncos. A csata nagyon kemény lesz. Suggs és Lewis még mindig kérdéses, és ki tudja, hogy lehet levédekezni egy ilyen minden hájjal megkent, sokat megélt irányító legendát.

Nincsenek megjegyzések: